Hej Verden!

CHAKRAS – EN VISDOM OM ENERGI !

CHAKRAS

CHAKRAS

(Forsiden til min bog skal være billedet af Vandbæreren & de 7 lotusblomster! – Kraniet er Kronechakraet – munden hvorigennem man indtræder ”Vagina” for at bestige Venus-bjerget der er den lavere indvielse for dernæst at bestige Carmelbjerget som er den højere indvielse- Lysstrålen er rygraden hvorigennem chakra-systemet fungerer som stigen med de 7 trin af lotus-blomster)

ALT OPHAVS-RET TILKOMMER:

Ann-Jeanette Riis

SANDHEDEN & VISDOMMEN OM “DEN HELLIGE GRAL”!

Holygrail 

“Derpå plantede Gud HERREN en Have i Eden ude mod Øst, og der satte han Mennesket, som han havde dannet; Og Gud HERREN lod af Agerjorden fremvokse alle Slags Træer, en Fryd at skue og gode til Føde, desuden “Livets Træ”, der stod midt i Haven, og Træet til “Kundskab om godt og ondt”. Der udsprang en Flod i Eden til at vande Haven, og udenfor delte den sig i fire Hovedstrømme. Den ene hedder Pisjon; den løber omkring Landet Havila, hvor der findes Guld og Guldet i det Land er godt, Bdellium og Sjohamsten. Den anden Flod hedder Gihon; den løber omkring Landet Kusj. Den tredje Flod hedder Hiddekel; den løber østen om Assyrien. Den fjerde Flod er Frat. Derpå tog Gud HERREN Adam og satte ham i Edens Have til at dyrke og vogte den.”

Vi kender måske fortællingen om Edens have (hebraisk גַּן עֵדֶן: Gan ʿEdhen) som var en smuk have, hvor de første mennesker Adam & Eva boede og vogtede de dyr & planter der havde til huse I haven.

Adam_and_Eve_by_Lucas_Cranach_(I)

Historien slutter med, at Adam & Eva spiser af frugterne på “Kundskabens Træ” der voksede i haven, hvorefter Gud forviser dem begge fra haven nøgende & skamfuld. Gud havde nemlig ifølge Bibelen forbudt mennesket at spise af “kundskabens træ”!

Men hvorfor skulle Gud “plante” mennesket ved et “Visdoms Træ”, hvis Gud ikke ønskede at hans skaberværk skulle fyldes med visdom ? Noget kunne tyde på, at der er “pillet” lidt ved denne fortælling gennem tiden, måske I en periode hvor mennesket ikke måtte tænke selv!

Desuden tror jeg at “Kundskabens Træ” på godt & ondt er det selvsamme træ som “Livets Træ”, idet Livets Træ ER’ et Visdoms Træ i lærdom “på godt og ondt”!

1391705_10153287009400551_422420756_n

Ifølge den ældgamle jødiske filosofiske skole, var studiet af Kabbala (hebraisk קַבָּלָה / qabbālā – hvilket betyder ‘tradition’ eller ‘overlevering’) en indvielse i indsigt & visdom på højt plan. Heri indgik lærdom om tal- og bogstavmystik.

Kabbalaen er udsprunget af forsøget på at tolke det Gamle Testamente. Og netop gennem studiet af Kabbala, finder man visdommen om “Livets Træ”, som er “Træet” i Verdens midte, der kan fører dig gennem “Livets Mening”, “Livets opbygning”, “Visdommen om de uendelige mange sfære”, som findes på det ikke fysiske plan, “Visdommen om engle & andre ikke synlige væsener”. Kabbala er Kong Salomons Skat gemt i hans “Hemmelige Miner”!

yggdrasil_by_satanoy-d359gza

Også I den nordiske mytologi kender vi til dette “Visdoms Træ”. Her hedder træet bare Yggdrasil – et vældigt asketræ som står i Verdens Midte. Odin (som er den samme som Gud eller den ypperste gud) har en stor tilknytning til træet, hvilket også fremgår af navnet “Yggdrasil” som betyder “Yggs hest”, og Ygg betyder “Den skrækkelige” som er et af Odins mange tilnavne.

Når verdenstræet kaldes “Odins hest”, henviser det til Odins hest Sleipner som har 8 ben og kan ride/flyve til fjerne sfære ligesom Pegasus kan i den græske mytologi. Træet indeholder altså visdom til højere planer & sfære!

321216_10152350010580551_1660476373_n

Det fortælles at, Træets krone, der altid er grøn, går helt op til himlen, og dets tre rødder ender i tre forskellige verdener. En af rødderne går til Asgård (gudernes hjem);

arbo2

den anden til Jotunheimen, hvor jætterne bor; og den tredje går til det underjordiske Hel. Under hver rod springer en kilde frem. Under jætternes er det “Mimers brønd” som flyder med visdommens vand; under Asgård er det Urds brønd, hvor guderne samles til storting og afsiger dom. Urd selv er den norne, der kender verdens og menneskernes skæbne. Fra Urds brønd henter nornerne hver dag vand til træet, og den dug, der falder fra dets blade, holder Jorden grøn. Nederst under træet ligger helvedesbrønden “Hvergelmer”, hvor dragen eller den sorte slange ”Nidhug” gnaver på træets rod.

I Yggdrasils krone lever fire hjorte, Dain, Dvalin, Dunør & Duratro, der æder træets blade. I toppen sidder ørnen ”Ræsvælg” som betyder “ligsluger”, der i virkeligheden er en jætte i ørneskikkelse, og som med vingeslagene forårsager vind & storm; og på dens næb sidder høgen “Vedfolner” som betyder ”bleget af vejr & vind” og skuer ud over verden. Vedfolner er det væsen, der er højest placeret i verden. Et lille egern “Ratatosk” som betyder “gnavertand”, piler op og ned ad stammen og bringer nyt fra rødderne til toppen. Ved træets fod ligger seks store og mange mindre slanger.

Se sådan et fantastisk Visdoms Træ, måtte da beskyttes for folk & fæ, kun dem der inderligt ønskede, at finde sandhed & mening, kunne gennem hårdt studie & tålmodighed, få adgang “lidt efter lidt” til Træet mange snørklede grene, kviste & frugt!

402709_10151200750360551_1009190693_n

Derfor fik Træet vogtere på alle planer. På jord planet var det bl.a. Adam & Eva og for at kunne beskytte sådan et træ, måtte de da selv smage på frugten – de var skabt i Guddommens billede (hvilket vi alle er). Og Visdom er det vi alle bør ønske at opnå, for ellers fører det til undertrykkelse & fald; hvilket det har gjort gang på gang gennem tiden, hvor stormagter har styret ved at undertrykke pøblen for lærdom & visdom. Bl.a. ved at omskrive lærdoms-bøger og brænde originalerne!

640px-Idunn_and_Bragi_by_Blommer

Idun/Iðunn betyder “Den der Forynger” – hun er gudinden, der i den nordiske mytologi beskytter “frugterne” på Livets Træ Yggdrasil. Hun er således vogter af de de livgivende & foryngende æbler, uden hvilke guderne vil ældes & dø!

Thi hvis man opnår fuld visdom; hvilket bl.a. kan lade sig gøre gennem evig studie ad vejen gennem “Livets Træ”, så kan man bryde livscyklussen der hedder “genfødsel & død” og opnå evig “ungdom” blandt guderne i den ikke fysiske verden – altså leve som det lysvæsen man oprindeligt er, uden en tung fysisk overfrakke!

Og netop sådan en visdom er da guld værd – som den allermægtiske SKAT – “Kong Salomons Skat”. -At ved at spise af “æblet” og drikke af “Visdommens kilde” gemt ved foden af “Livets Træ”, kan man opnå “genvej” til “Paradiset” og leve som en “Mester” på “De åndelige sfæres Marker”.

Visdommens frugt/æbler fra “Livets Træ” er “De dødes føde”/menneskets føde for opnåelse af Nirvana!

Det fortælles at, “Den hellige gral” er et magisk bæger, der ifølge legenden blev brugt af Jesus Kristus bl.a. ved den sidste nadver og senere til at opsamle hans blod i under korsfæstelsen.

Gral - fat

Ordet gral kommer af latin ”gradalis”, som betyder “Stor Tallerken” eller “Stor Hjul”, der kan genfindes i det tidligt franske “graal”, der betyder “Kar” eller “Fad”. Det kan også spores til det græske “krater “ der betyder “Vinblandingskar”. Og som igen sporer os ind på “Livet Træ”, idet Livets Træ har tæt forbindelse til Chakra-systemet, som er et energi-system der sammenfletter “Den Fysiske verden” med “Den ikke fysiske Verden” og her indgår “De Store Hjul”, “De roterende energi Tallerkner”, “De roterende Kar”, “De roterende Fad” – som er som “Vinblandingskar” der udskiller “Den Søde Vin” der kan drikkes for opnåelse af fuld oplysning og genvej til Nirvana!

Den ældste gralfortælling er “Den ufuldendte Perceval”,  fortalt af le Conte de Graal af Chrétien de Troyes. Han påstod, at han skrev det efter en kilde, som var givet til ham af grev Philippe af Flandern. Digtet blev skrevet mellem anno 1180 & 1191 og fortæller at Perceval får “gralen” og andre relikvier at se, mens han spiser hos “Fiskerkongen”, som skal have været gralens vogter. Gralen bestod i “en tallerken” til at bære en “hellig Spise” til Fiskerkongens far, som den eneste næring, den gamle indtog!

Denne “Fisker-Konges Far” kunne meget vel være Jesus Kristus, idet “Fisken” er et af Jesus & Kristendommens store symboler! – og selvfølgelig hvis man tror på de gisninger om at Jesus undslap døden på korset, og flygtede til Frankrig med sin hustru Marie Magdelena, som var gravid og bar på “Det Hellige Blod” – gralen kan da havde en tvetydig mening i “beskyttelse af det Hellige Blod” samt betydningen af at drikke/spise “Den åndelige Visdoms-føde” fra “Livets Træ”!

verszerz

Madarasz-zrinyi-i

Først en generation efter Troyes, begyndte talen om “gralen” at beskrives som et “Gyldent bæger”.

410105.501

I sagnkredsen om Kong Arthur er gralen den genstand, som “Ridderne af det runde bord” stræber efter at finde/opnå samt som de “Beskytter”!

Edwin_Austin_Abbey_01

sangreal

NEMLIG DEN FULDE FORSTÅELSE AF DEN HELLIGE VISDOM OM “LIVETS TRÆ” – THI GRALEN ER’ “LIVETS TRÆ” – selv det “Gyldne Bæger” hvoraf man kan drikke “Den søde Vin-saft” har form som “Livets Træ” og når man kigger oppefra og ned på bægeret, ja så ser man ned gennem træet, gennem “tallerken-formen”, som er Træets roterende energi-hjul, som er gemt i Visdommen om “Den evige Hellige Energi” kaldet CHAKRAS!

I et hvert levende væsen, ligger der en indre form for livsenergi, og venter på, at blive vækket til live, så den kan vise sit sande ansigt og fortælle sin skønne historie!

At søge efter visdom, er for sjælen, at finde flydende guld! At forstå visdom, er for sjælen, at kunne drikke af det flydende guld. At kunne videregive sin visdom, er for sjælen, at hælde guld ud til andre sjæle som søger & tørster!  

Derfor ønsker jeg med denne blog, at videregive noget af det ”guld” jeg selv har fundet gennem en lang årrække.

426498_10152630140290551_1573583796_n

Men for at man overhovedet kan ”fordøje” eller “drikke” af disse mange tanker & ord, bør man forstå, at ALT og dermed ALT’ består af energi. Og at energi FØRST er i ALT som ikke er fysisk, for herefter at fremstå i en fysisk form!

Således består alt ”levende” af evig vibrerende energi, som kan forandre sig konstant, men som aldrig kan slås helt ihjel!

Når energi samler sig i ”klaser”, danner det forstærkede energi-punkter, som er med til at opbygge en substans-masse der på lang sigt bl.a kan forme forskellige biologiske legemer. Disse energi-punkter kaldes bl.a. for chakras.  

Mit udgangs-punkt for at skrive om lige netop chakra-systemet, er min egen oplevelse af en ikke synlig verden, som foregik for mange år siden, da jeg var en lille pige på omkring 5 år. Jeg blev passet af min mormor i København og skulle lige netop denne dag, være alene hjemme et kort stykke tid mens hun skulle handle ind i et supermarked, som lå tæt på hvor hun boede.

Jeg havde selv valgt, at blive hjemme og sad nu på hendes seng og kiggede i mine billedbøger. Pludselig hørte jeg, at det puslede ved bagtrappens dør i køkkenet. Jeg blev meget bange for, at det skulle være indbrudstyve, der prøvede på at komme ind. Jeg viste, at min mormor havde haft indbrud før. Imens mit hjerte hamrede i brystet, foldede jeg mine hænder og bad højt til Gud. Og så skete det utrolige, at angsten forsvandt som dug fra solen. Foran mig, i døråbningen fra soveværelset og ud til køkkenet, viste der sig 2 fantastiske smukke ”Energi-væsner”, som strålede smukt af et overjordisk hvidt klart lys. Den ene; der stod til højre, var lige så høj, som selve døråbningen og virkede lidt maskulin i sin udstråling mens den anden; der stod til venstre, var lidt mindre og virkede mere feminin i sin energi. De bestod udelukkende af dette hvide klare lys og havde omrids & form som et menneske. De havde ingen hår på deres hoveder, ingen øjenbryn, ingen synlige læber, ingen synlig næse & ingen ører – kun dette smukke hvide lys. Deres øjne kunne jeg dog se, de var store mandelformede, smukke, mørke & meget fredfyldte. De udstrålede uendelig visdom & kærlighed!

165148_10150363412160551_2909156_n

Jeg var derfor overhovedet ikke bange mere, for den energi de udskilte var meget beroligende og tillidsvækkende. De forsikrede mig om, at der ikke ville ske mig noget og begyndte herefter, at teleparterer skøn visdom & budskaber om Livet, døden og meget andet. Jeg behøvede bare, at tænke et spørgsmål og jeg fik svar telepatisk med det samme. Tiden fløj af sted og før jeg viste af det, kom min mormor tilbage og ”lys-væsnerne” forsvandt i et glimt ud i luften. Og ”indbrudstyvene”, -ja de var også forduftet!

Jeg fortalte herefter begejstret min mormor om de ”engle” jeg havde set, men som ikke havde vinger & tøj på ligesom ”rigtige” engle!

CHAKRA

Det var som om, at jeg pludselig havde fået åbnet til en ny visdoms-kanal og dagene herefter virkede oplyste uden nogen form for fysisk “hjerne-filter”. Jeg kunne “mærke” hvad andre tænkte og livs-spørgsmål stod klart for mit indre blik. En fornemmelse, som dog desværre forsvandt langsomt dag for dag.
Jeg forstod, at jeg selv (og alle andre mennesker) – inderst inde, bag det fysiske legeme, -er et lys-væsen ligesom dem jeg så, – et fantastisk energi-væsen, der ikke kan ”dø”, men som kan forandre sig i takt med den energi & sfære vi opholder os i. -og for at kunne fungerer i en fysisk verden, må kunne “bo-sætte” sig i et fysisk legeme!
Men det var først, da jeg blev omkring 14-15 år, at jeg begyndte, at studere forskelligt nedskrevet materiale om spirituelle emner. Jeg ”slugte” de bøger jeg kunne få fat på. Satte mig ind i alle dele af den spirituelle verden og dannede mig min egen holdning/mening til de forskellige religioner og de forskellige spirituelle samfund & broderskaber.
Jeg ønskede dengang (ligesom jeg stadig ønsker) visdom om den ikke synlige verden. Og for hver dag der går, modtager jeg nye svar på de spørgsmål, jeg sætter. Det er meget berigende og giver mig en skøn mening med hele Livet. Allerede dengang jeg modtog visdom fra mine 2 skønne lys-guider, vidste jeg, at dette måtte jeg nedskrive når jeg blev ”stor” nok. Derfor lagde jeg også meget energi i, at skrive en “bog”, som omhandlede åndsvidenskab og ”Dens Røde Tråd” gennem alle de spirituelle emner. – og som selvfølgelig kom til, at fylde så meget, at den til sidst valgte, at ”tilintetgøre” sig selv, ved at ligge sig i dyb dvale på min computer gennem flere år. For herefter at blive slettet ved en fejl!
I stedet startede jeg, for nogle år siden, en fan-side op på facebook, som hedder ”CHAKRA CHAKRA CHAKRA”. Denne side startede på dansk, men da der ikke var nogle tilsvarende sider med engelsk tekst, blev jeg opfordret til, at skrive facebook-siden på engelsk. -og jeg må nok sige, at jeg blev overrasket over den interesse, der er for emnet over hele verden. Hvilket nu medfører, at jeg nedskriver det her på min nye Blog !
Mit håb med denne Blog er bl.a. at den må sætte nye tanke-processer og energi-udladninger i gang, samt at man herigennem kan lære at få en fornemmelse for samhørighed med sit inderste lysende Jeg. Derved vil vi, som menneske, kunne lyse optimalt og vise vejen for andre som også ønsker spirituel visdom. Thi ”som i det indre, således i det ydre” & ”som foroven, således forneden”!

Ann-Jeanette Riis
Januar 2015

1280px-Creación_de_Adán_(Miguel_Ángel)

ENERGI:
Overordnet handler bloggen om energi. Energi er = Eksistens. Energi er ophavet til alt liv & væren!
Ud af energi opstår partikler, som molekyler, atomer, kerner, protoner, neutroner, elektroner & elementarpartikler, som er med til, at opbygge alle former for liv & eksistens!

1916427_337827840550_5185509_n

Alt i livet er Energi, udsprunget som en gnist fra den ypperste energi-kerne, som nogle vil kalde Guddommen. Guddommen i sig selv ER’ ALT Energi – En energi, som gennemtrænger ALT, som danner & former ALT som ser & hører ALT -thi synet & hørelsen er udsprunget af den Guddommelige ALT-ENERGI ! Denne ENERGI har mange Navne deriblandt GUD!

ALT energi -Som en STOR samlet masse, udgør GUD. Dermed er Gud i ALT hvad vi ser, ALT hvad vi hører, ALT hvad vi siger og ALT hvad vi er’! -og ud af denne GUDDOMMELIGE energi, kan der dannes ALT, lige fra mindre former for guddomme til mennesker, dyr, planter og andre livs-former!

Energi sætter vibrationer igang, som gør at ting kan skabes & dannes på sigt! Det er som en gnist der tænder et bål – “Energi-gnisten” kan sammenlignes med dråben der rammer havet og som danner ringe der spredes i vandet. I dette tilfælde er det blot energi-gnisten der danner energi-ringe i ”Himmel-Havet” og spredes ud til alverdens sorte kroge. Hvorved de diverse eksistens-former opstår på alle livets planer & sfærer. Alt stofmasse udspringer af energi. Denne kendsgerning fastslog bl.a. Albert Einstein i formlen E (energi) = m (masse) x c2.

Vores verden består nemlig af et netværk af energilinjer & felter, hvor igennem alting er forbundet med hinanden. Netværket er i evig bevægelse & forandring. Nogle af disse energier, har vi fået bekræftelse på findes og her kan nævnes elektricitet, gammastråler, lysbølger, lydbølger, mikrobølger, radiobølger, tv-bølger, røntgenstråler, ultraviolet stråler og mange flere, som endnu ikke vides hvordan tages i brug.
Alt levende består af et indre netværk af energi, som arbejder tæt sammen med et ydre netværk af energi.
Når man forstår, at hver en molekyle & celle i vores krop er opbygget af energi, bliver det nemmere at forstå begrebet ”Chakra-Systemet”, som denne blog især kommer til at omhandle.
Når man forstår, at energi er evigt bevægeligt og evigt foranderligt, bliver det også letter at forstå, at man selv kan være med til, at skabe den energi man har brug for. Når man forstår, at mennesket er opbygget af LEVENDE celler, der hver især har sit eget liv og som hver især kan formes og forandres af forskellige energi-former, så’ som tanke-energi, lyd-energi, healing-energi m.m. ja, så bliver det pludselig helt overskueligt, at forstå detaljer om levende væsners opbygning.
Vi ved, at menneskets krop forandres og ældes for hver dag der går. Det er noget, som vi kan se med vores fysiske øje. Men ved vi også, at vores indre legeme eller energi-væsen forandrer sig i takt med den ydre energi, som vi omgiver os med ?
Og ved vi overhovedet, at vi oprindelig er et energi-væsen, som bliver ved med at eksisterer, thi energi kan jo ikke dø, kun forandres ?
-Vi ved jo godt, at ALT er opbygget af energi, -som befinder sig i en usynlig tilstand i forhold til vores fysiske øje.
Vi ved, at der befinder sig energi-former & mikroorganismer i luften & i vandet, som er usynlig for vores fysiske øje med mindre vi ser dem gennem mikroskoper. Vi ved, at før mikroskopets opfindelse, troede vi ikke på, at der fandtes alle disse former for ”usynlig” liv. -og der findes stadig livsformer, som vi endnu ikke har fundet metoder til at se!
Den fysiske verden er et mikro spejl-billede af en ikke fysisk verden, som ligger parallelt op ad & i’ vores fysiske univers. Den fysiske verden er dannet af energi, som er udsprunget fra den ikke fysiske verden, som eksisterede milliarder af år før den fysiske verden blev dannet. I dette ikke fysiske univers eksisterede –og eksisterer der uendelige former & faconer af levende væsner, som består af forskellige former for energi. Mange af disse former for energi, har vi endnu ikke fundet ”mikroskoper” for, som kan bekræfte en tilstedeværelse af deres eksistens. Og dog har vi alligevel mulighed for, at trænge igennem parallel-væggen, hvis vi selv yder en indsats og af hjertet ønsker kontakt. Thi bevidsthed & tanker er energi, der flyder let igennem den ”usynlige mur” og ind på sfærer vi ikke troede kunne eksisterer.
Det siges, at der findes mindst 7 store parallelle dimensioner eller energi-verdner der gennemtrænger hinanden på kryds & tværs. De ligger således også midt i & udenfor hele vores fysiske verden.
Vi kan prøve, at forstå dette ved, at vi i vores fantasi tegner nogle usynlige døre op omkring os. Fornem en dør foran dig, -en bag dig, -en på hver side af dig, -en under dig og -en over dig, men også en som føre ind i dig. Når vi åbner disse døre føre de os ind på andre virkeligheds-planer af energi. Det vil sige, at lige meget hvor du vender & drejer dig, er du i kontakt med et parallelt-plan!
Den fysiske verden er en slags udfoldet orden i 3 dimensioner – længde, bredde & højde. Denne tre-delte orden indeholder en slags indfoldet orden, der kan opføre sig anderledes end i den 3 dimensionelle verden.

0a3f2881907499885442c4f57e873414
Hvis vi igen prøver, at forestille os et billede af en sort slange, der bider sig selv i halen og dermed danner en cirkel.

9e94a317b804074033e697744329cc7d

Det næste der sker er, at slangen begynder, at spise sig selv, så cirklen svinder langsomt ind til en sort prik, og for til sidst, at forsvinde i en mundfuld og et glimt. Forestil dig så, hele denne situation set bagfra. Så er det første du ser en sort prik eller punkt der pludselig kommer til syne ud af den blå luft. Den kommer indefra i en retning, der normalt ikke findes i vores bevidsthed. Prikken opstod nemlig fra den ”indfoldede orden” eller sfære, som vi ikke lige kan se med vores blotte øje, men som alligevel er overalt omkring os.
Denne ”usynlige orden” har vi faktisk kontakt med hver dag under søvnen; gennem vores drømme, idet vi skifter frekvens eller bølgelængde under søvn. Vores vejrtrækning bliver anderledes og vores virvar af tanker falder til ro og dermed opstår en meditations-lignende tilstand, som giver os en fornemmelse af at eksistere i en anden form for dimension.

“Den sorte Prik” har energimæssig forbindelse til “Øjet”. Vores fysiske Øje, vores 3 Øje og til “Den Himmelske Faders Øje”. Den Sorte prik er ikke bare en ubetydelig prik – den er Alfa & Omega!

37e478a42bd4b44bd123bd6daf985e50

Men da vi nu er ved mennesket, så lad os se lidt på menneskets energi-opbygning:

389431_10152299879615551_2061912786_n

Mennesket består af en energi-kerne, en monade eller et åndeligt kim. Monaden er den inderste livsgnist eller livs-impuls, som bl.a. bygges op af åndelig vilje-kraft, aktiv intelligens & visdoms kærlighed. Ud af dette opstår en atmisk form og en buddhisk form, som udgør ”Det højere Selv” eller sjælen. ”Det højere Selv” udstråler energi af en ren abstrakt tanke-form & af åndelig inspiration.

Ud af ”Det højere Selv” fremkommer den højere mental form & den lavere mental form, som udgør mental-legemet og som danner konkret tankevirksomhed.

”Udenom” mental-legemets form befinder sig den astrale form, som udgør det astrale usynlige energi-legeme. Astral-legemet er knyttet til den menneskelige bevidsthed og her ligger kimen til følelser & begær. Omkring astral-legemet dannes den fysiske form eller det fysiske legeme, som gør, at vi kan optræde, som arten ”menneske” i den fysiske verden.
Disse forskellige opbygnings-former er dannet af forskellig energi, som har lagt sig, som et energi-net over det astrale legeme. Her danner det en slags kraft-linjer eller nadier, som kan sammenlignes lidt med ekstrem fine elektriske ledninger, der ligger på kryds & tværs ind over menneskets krop. Disse ”ledninger” omslutter bl.a. alle kroppens nerve-baner og har indflydelse på det mentale system i mennesket. Nadier kan også siges at være usynlige energi-nerve-strenge eller energi-kanaler hvorigennem der flyder den ypperste form for energi, den vi kalder for Chi & Prana. Mennesket indeholder mellem 72 000 – 300 000 nadier.

6a48c8f65c890bf266cc32336ec909a4
Ved siden af nadierne ligger meridianerne, som er en form for energi-blodårer, der danner et æterisk kredsløb. Meridianerne har indflydelse på det emotionelle system i mennesket. Samlet danner nadierne & meridianerne et netværk af energi med forskellig form & frekvens, som har forbindelse til selve opbyggelsen af menneske-kroppen.
Igen, hvis vi forestiller os, at det fysiske legeme er bygget eller moduleret op omkring et transperant energi-gitter & netværks-skabelon, som er formet som menneske-kroppen, ja så har man nogenlunde billedet på det æteriske legeme. Det æteriske legemes energi strækker sig fra 2 cm og helt op til 40 cm ud over den fysiske krop.
Uden den astrale og den æteriske krop vil det fysiske legeme falde sammen og visne. Derfor gælder det om, at pleje sine ikke synlige legemer på bedste vis.
Tilstanden af balance & ubalance i det ikke synlige legeme, vises os bl.a. gennem vores aura-energi.

Auraen er nemlig genspejling af energi, der arbejder i forskellige hastigheder & frekvenser. Derved dannes der både farve & lyd, som optræder i en glorie-agtig energi rundt om kroppen. Auraen udskiller forskellige farver alt efter hvilken sindstilstand vi er i, hvilke tanke-former der ophober sig i kroppen samt hvilken styrke & kraft vores legeme besidder. Afkræftelse og sygdom kan således observeres i auraen ved, at de ellers så klare og smukke aura-farver bliver grumset og mørke i deres energi-udtryk. Tillige vil farverne ikke strække sig så langt udenfor kroppen, som ved en sund sjæl i et sundt legeme.
Æterlegemet har den evne, at det kan afgive energi og optage energi, thi det er jo i sig selv en’ stor energi-skabelon. Det fungerer, som en stor transformator der fordeler energien til forskellige ”depoter” i den fysiske krop. Hvis strømmen af æterisk energi blokeres et bestemt sted i kroppen, vil det med det samme efterlade en negativ effekt, som kan gå hen og blive til en eller anden form for sygdom.
Æterlegemet tilfører især menneskekroppen nogle altafgørende grund-energier, nemlig prana-energi, som opbygger livskraft, vitalitet & kundalini-energi.
Æterlegemets positive pol befinder sig på toppen af hovedet og herigennem kan der optages store mængder energi udefra. Æterlegemets negative pol er under fødderne og herigennem kan stor udrensning ske. Derfor er det en god ide,’ hvis man vil rense sin krop, at forestille sig den “dårlige” energi glide ud af punktet hvor fod-svangen befinder sig. Fodsvangen har nemlig energi-mæssig forbindelse til vores udrensnings-system såsom Tarm, Lever & Nyrer!

662b06fd7e4a4656671c3038ee24648a

Gennem både æterlegemet, astrallegemet & mentallegemet ligger det fine energi-net og samarbejder på kryds & tværs. Og som sagt, der hvor energi krydser hinanden mange gange, opstår der hvirvler af ophobet energi. Der hvor nadierne krydser hinanden ekstra mange gange kaldes bl.a. for chakra-energi. Der ligger 5 store energi-krydsnings-punkter i den æteriske rygrad og 2 store krydsnings-punkter i hovedet. Derudover findes der mange mindre krydsnings-punkter bl.a.:
Et bag hvert øje. Et foran hvert øre. Et nær skjoldbruskkirtlen. Et nær thymuskirtlen. et over hver brystvorte. En ved miltcentret i venstre side af kroppen, hvor brystkassen starter forneden. En nær leveren i højre side af kroppen, hvor brystkassen starter forneden. En nær Solar Plexus. En nær maven. To nær kønskirtlerne. En i hver håndflade. En bag lysken. En over hver knæskal. En bag hver knæskal. En bag hvert skinneben. En bag hver ankel & en på hver fod.

165148_10150363412160551_2909156_n
Som sagt består mennesket af en lysende æterisk energi, der har samme omrids eller skikkelse, som vores fysiske menneske-krop. Denne energi-masse kaldes også for et ”Lys-legeme” og er en evig vibrerende eksistens, som kan bosætte sig i fysiske legemer hvis det er nødvendig.
Idet vores lys-legeme (vores oprindelige JEG) har bosat sig på det fysiske plan, træder de fysiske spille-regler i kraft. Men man kan stadig arbejde med energi og forandre energi, hvis det er det man ønsker og vil. Og Vilje er netop en af de kræfter, som sætter energi-processer i gang. Når vilje-kraften er tændt, går tanke-processen i gang – billeder i ens hjerne opstår og energi udsendes i kroppen og udenfor kroppen – en energi, som kan skabe & forandre, thi energi er evig vibrerende & evig foranderlig!
Dermed kan man selv være med til, at forme en sund sjæl i et sundt legeme – en krop & sjæl der er i balance & harmoni energimæssigt.
Denne viden er absolut ikke ny. I Østen har man arbejdet med denne viden gennem uendelige generationer.
Den oprindelige nedskrivende information om chakra-systemet, stammer fra den hinduistiske tekst kaldet ”Upanishad”, som har sin nedskrivende tilblivelse omkring anno 1200-900 f.kr. Før dette var det en viden, som blev overleveret mundtligt gennem mange liv & generationer.

935676_10152748421340551_38747447_n

CHAKRA-SYSTEMET:
Chakras er krafthvirvler, der sætter æterisk, astral & mental energi i bevægelse, som igen antænder livs-gnisten og lysten til at leve!
Chakra-systemet er et ikke-fysisk energi-system, som forvalter og bearbejder alle universets energier. Det består af et net af kraftlinjer eller nadier, som ligger i det æteriske legeme. Der hvor mange kraftlinjer krydser hinanden, opstår et samlingspunkt eller center af ”gnistrende” energi, som efterhånden danner en hvirvlende energi-form af lys. Disse hvirvlende energi-punkter kaldes for chakras.
De hvirvlende energi-punkter fungerer, som et indre urværk mellem den fysiske verdens energier og den ikke fysiske verdens energier. Forskellig kosmisk energi kan drages ind gennem chakras og fordeles til de steder i kroppen, som lige netop har brug for denne form for energi. Thi al energi vil af sig selv prøve, at danne balance.

f5ebc140fb40c9d30ff944cc661f2aa0

Uden indstrømning & udstrømning af energi, dør eller visner det fysiske legeme.
Ved at arbejde med rensning gennem chakra-punkterne vil man kunne opnå optimal effekt i forhånd til balance & ligevægt hos et hvert væsen.
Chakra-rensning kan også bruges i bygningsværker og i naturen. For da alt i verden er formet af energi, findes der derfor også chakra-punkter eller særlige stærke energi-punkter og biomagnetiske felter rundt om os i naturen. Gennem disse punkter kan man arbejde med ”Yin & Yang”-energi, healing-energi, prana-energi, chi, qi og mange andre former for energi.
Energi har den evne, at det kan ophobes og ligesom ligge sig i mange lag ovenpå & i’ hinanden. Energien ophober sig i naturen, i bygningsværker & i vores hjem. Energimassen afspejler bl.a. de menneske, dyr, væsner & vækster, som har opholdt sig på det pågældende sted. Derud af opstår der energi-svingninger der danner atmosfæren på stedet. Særlig sensitive mennesker kan mærke & fornemme ændringer af energi, når de indtræder i forskellige huse & rum. En negativ energi, kan virke tung, tyk & tyngende og en positiv energi kan virke let, luftig & opløftende. Stor åndelig-energi, kan mange gange virke svimlende for mennesker, som ikke er van til at omgås denne energi-form!

576230_10151950813405551_603388528_n
I Menneskets krop eller rettere sagt i vores indre energi-væsens krop, befinder der sig et utal af energi-punkter, som vibrerer med forskellig hastighed & kraft. Disse forskellige hastigheder i energien gør, at hvert energi-punkt ”viser” sig i hver sin farve eller udstråling.

b67272a23188b7d777a7531a342baa7a
Mange kender allerede til vores 7 største Chakra-punkter, som befinder sig langs vores æteriske rygrad. Den æteriske rygsøjle løber parallelt med den fysiske rygsøjle og ligger op til 10 cm uden for den fysiske ryg.

c6d9768893438de3454642850b26c986

Hver af de syv energi-punkter roterer med hver deres hastighed og de fremkommer derfor i forskellig farve, forskellig lyd og med hver deres form for energi & udstråling. Deres funktion er bl.a. at absorberer og transmitterer universel energi i’ og ud af kroppen. De er med til, at opretholde vores livskraft. De ønsker at mennesket fremstår med en sund krop, et sundt sind og en sund ånd – Ja et menneske i balance & samklang med Universets Kerne!

CHAKRA

CHAKRAS

Når disse chakras viser sig fra deres bedste side, udskiller de en kraftig farvet hvirvlende energi, der danner en tallerkenlignende form. Disse hvirvler eller spiraler, slynger deres ophobede energi rundt i kroppen. Dette virker som prana eller livskraft for enhver celle, så den kan udvikle sig optimalt. Hvilket vil give positiv effekt i resten af kroppen.
Når chakras viser sig fra deres værste side, optræder de som små matte cirkler på omkring 5 cm i diameter og uden meget rotation.
Hvis vort chakra-system fungerer med nedsat energi, kan der opstå sygdom i vores opbygning af kroppen. Sygdom i celler, i blodet, i knogler, hud & hår – ja sygdom af enhver tænkelig form. Det er derfor vigtig, at være fokuseret på sit indre energi-system, thi det er der roden til alt ondt kan opstå. Ved daglig fokus på chakra-punkterne, kan man opbygge med positiv energi, som vil sprede sig ud i enhver krog af kroppen, så man kan føle balance & velvære.
Jo stærkere energien roterer i de såkaldte Chakra-hjul – des bedre energi & styrke i sjæl & krop!
Når de 7 store chakra-hjul er i balance, åbnes der ekstra op til det ikke-fysiske kabbala-system og derved også til en større forståelse af spirituel visdom & information. Desuden reduceres risikoen for sygdom & ubalance i kroppen.

 

524001_10151950812630551_1851460001_n

 

10399580_273244675550_817526_n
Selve ordet Chakra udspringer af sanskrit ordet ”Cakram”, som udtales på hindi ”Chakka”. Ordet betyder ”Hjul”.

e99bd0619e2916a96d8f1ad0a984775a

Energi-hjul, som befinder sig i vores æteriske krop og som roterer rundt og dermed sætter vores indre urværk i gang, så nye former for energi kan opstå. Disse energi-hjul findes i alt levende også i naturens mange livsformer så som træer, planter, blomster, frugt og meget andet. Det er æteriske Kraft-centre, som består af Lys-energi der kan svinge i styrke & kraft, alt efter hvor bevidst vi selv er om at aktiverer disse centre. Når vi først er bevidst om deres eksistens, så kan vi med vores tanke-kraft og vilje øge deres energi-hastighed, som således vil antænde vores livs-gnist og flamme op som indre bål eller kosmisk lys.
En af nøglerne til at åbne ind til Chakra-Systemet er gennem meditation & tanke-kraft.
Det er også gennem meditation, at man kan fornemme hvordan energien ”chakra” ser ud. Nogle Yogier sammenligner disse energi-punkter med rosen-knopper eller Lotus-knopper, som kan åbne sig og blive til smukke roser eller lotus-blomster. Hver har sin egen energi, hver sin farve, hver sin duft, hver sin lyd, -ja hver sin identitet og hvert sit gøremål i livet!

644320_10152670254085551_1111259521_n
De følgende “kapitler” vil netop omhandle hver af de syv store chakraer og deres forbindelse til andre energi-former & eksistenser.
Hvis du har en facebook-profil kan du klikke dig ind på min side kaldet ”CHAKRA CHAKRA CHAKRA”, som vil være et godt supplement til denne blog. Her kan du finde mange billeder af chakra-punkterne, visuelle meditationer og dybtgående information om diverse emner. Dette kan være med til at fremme din tanke-proces på en anderledes måde end hvis du selv skal fremkalde billederne for dit indre blik.

Før jeg vil gå i gang med, at beskrive de 7 forskellige chakras er det vigtig, at man sætter sig lidt ind i Livets opbygning på de forskellige planer & sfærer. Også af kroppens opbygning på det fysiske plan og dens forbindelse til det ikke fysiske plan.

3ca2fe610fbdfdbb01de887e48d8088d
Anatomisk set i det menneskelige legeme, er rygsøjlen den del af legemet, der mest ligner de sekskantede søjler, man kender fra visse fiskearter som strømgivende element. Rygsøjlen leder også tankerne hen på slangens opbygning.

b9a05a3e908f4fcb55cbbefa81a30ef4

3b988f26e2e3796122a1ad282ba56a61

Rygrads-funktionen & Rygmarven har forbindelse med samtlige nervetråde, som igen er bærer af de elektriske impulser. De 7 store Chakras ligger langs den æteriske rygrad og er bl.a. forbindelsesled mellem de mentale & astrale legemer og det fysiske nervesystem, de fysiske organer & hjernen. Enhver celle i kroppen har faktisk en energi-nerve knyttet til sig!

10600548_10154439107560551_6141434296197794456_n
Billedmæssigt er det godt, hvis man kan forestille sig vores rygsøjle som en træstamme, der forneden munder ud i et kæmpe rodnet under vores fødder og som foroven munder ud i en fantastisk trækrone øverst oppe ved vores hoved. På vej op af træstammen er der grene i alle retninger, kviste på hver en gren, blade på hver en kvist og blomster-knopper der langsomt åbner sig og springer ud som skønne duftende roser eller lotus-blomster i de smukkeste farver. Nogle af blomsterne kan springe ud som skønne velsmagende frugter, som er klar til at blive plukket og indtaget, som energi-spise for krop & sjæl!

Samtidig kan man forestille sig at Træet vokser og gror indvendig i os og at der udspringer de skønneste blomster, frugt & krystaller i alverdens smukke farver inde i dette system!

d6df18818f28fea792a169e240e50825

14153e74c40f35b4c5986fb451665260

a444e8e8e2c25ebcb73e7204c4d24df9

I træet kan der også bo, alle slags væsner og dyr man kan tænke sig. I din fantasi kan du selv prøve, at løfte et blad eller kigge ned i en blomst og se hvad du finder. Du vil blive overrasket over hvilke livsformer du kan finde i træet, samt hvilke skønne budskaber de kan give dig hvis du stiller dem et spørgsmål!

543979_10152405976730551_2105317713_n

1386011_10153287909250551_1312057842_n
Og som du nok kan forstå, er dette træ ikke et helt almindeligt træ – det er nemlig et energi-træ, som har den evne, at det kan forandre sig konstant. Det er et ”Trylle-Træ”, som har forbindelse til ”Livets Træ”. Det Træ som vokser i Livets midte – i Universets midte – i Moder-Jords midte, ja i al livs midte. Det er træet, der har forbindelse til Kabbala; den fantastiske visdom der lærer os om Guddommens byggesten –om Livets opbygning, om engle og energi-former der udspringer af elementerne Luft – Vand – Ild & Jord.

Sagnet fortæller, at dengang Verden vendte sig bort fra Sophia-Visdommen, blev den Gamle Skov også ofret & glemt, -og kun dens ånd var tilbage og hviskede i mørket. Men mennesket forstod ikke hvad den sagde. Men nu’ høres en sagte rumlen fra den ældgamle saft, der rejser sig i deres årer, med de skjulte minder, om deres mægtige forfædre, og ilden der ligger gemt i deres årer!

26796_10150138252250551_6752869_n

Chakra-systemet har i særdeleshed forbindelse til Livet Træ & det gamle jødiske Kabbala-system. Kabbala åbner op for de mange usynlige planer & sfærer og giver brugeren adgang til, at fjerne de mange usynlige slør et’ efter et’, så han eller hun kan blive den guddom, han oprindelig er – ET STRÅLENDE ENERGI-VÆSEN der samarbejder med milliarder andre energi-brødre & -søstre om, at opretholde ”Den Guddommelige Plan” på alle livets sfære.

Kabbala er visdommen der beder os om, at gribe fat i ”den røde tråd” og danne vores indre netværk, hvorigennem livs-energien eller prana-energien kan flyde lettest. Et sådan netværk vil jeg beskrive om lidt, men først vil jeg prøve, at klarlægge et andet vigtig begreb når man arbejder med energi og Kabbala-systemet:

28637_10150185311150551_450241_n

28637_10150185336405551_553393_n

SEGL & SYMBOLER:
Begrebet kaldes SEGL eller SYMBOL-ENERGI:
Et Segl eller et symbol er et tegn, der gerne har en enkel udformning af et billede eller en genstand. Det gælder som sindbilledlig sammenfatning af et begreb, men også en hel lære, i stedet for mange ord. Et’ tegn kan således indeholde langt mere end hvad ord kan dække.
Den første visuelle gengivelse af sproget, som vi kender er f.eks. billedkunst, symboler & tegn. De første kendte skriftformer er kileskrift, hieroglyffer & runer – alle disse skriftformer kunne indeholde sindbilleder på flere lag. Oprindeligt var vores alfabet og talrække også symboler & segl, som rakte dybere end blot et bogstav og et tal. De var hellige segl, hvori der var lagt energi, som kunne skabe, når de rette indviede tog dem i brug. Hvad man ikke tænker særligt over i vore dage er, at disse bogstaver & tal stadig er hellige symboler, som stadig kan åbne op til en forunderlig viden og verden.
Alle religioner, esoteriske lærer & Hemmelige Selskaber, kender til symboler på et eller andet plan. Astronomien, fysikken, kemien, matematikken & videnskaben er bare få, som også betjener sig af talrige symboler hver dag.
Vi ved også gennem diverse religioner, at Guddommen fra tidernes morgen har kommunikeret med mennesket gennem tegnsprog, syner & drømme. I bibelsk tid talte Guddommen ofte gennem naturens handlinger. En regnbue på himlen var f.eks. tegn på Guds pagt med Noah eller en forbindelse-sti mellem det fysiske & det guddommelige. Et stjerneskud gav åbning til en ”Ønskeverden”, et lyn på himlen var Guddommens vrede over menneskets handlinger osv. osv.
Således opstod der flere naturfænomener, som udgjorde pagten mellem Guddommen & mennesket. Og disse ”pagter”, symboler & tegn kunne tolkes af alle uanset nationalitet eller kundskaben, om at kunne læse.
Selv i dag kommunikerer Guddommen med menneskeheden. Det kan bl.a. foregå gennem så simple ting som avis- og ugebladsoverskrifter, plakatopslag eller andet iøjefaldende materiale. Men kommunikationen kan også foregå gennem andre mennesker, dyr, naturen og gennem drømme & syner. Hvis man er bevidst om, at kunne modtage svar på sine spørgsmål gennem oplevelser i hverdagen, ja så vil svarene ofte ”springe” frem af sig selv. Og gerne gennem forskellige symbol-former, hvorved det så er en fordel, at man selv kan tolke og tyde de tegn man får.
Som jeg allerede har fortalt, så består ALT af energi og denne energi kan fremmes og tiltrækkes af billeder eller symboler & segl, som står for den energi, man ønsker at påkalde. Enhver genstand indeholder en hvis portion guddommelig energi, som ønsker at smelte sammen med andre genstande eller væsner, der indeholder den samme energi, som den selv eller som er en dualitet til den selv. Energi ønsker altid balance & ligevægt og vil gerne samarbejde, hvis man beder den derom. Mennesket har fra tidernes morgen arbejdet med energi og fundet metoder eller ”Nøgler” til at komme i kontakt med forskellige energi-former.
Symboler er fulde af hemmelige meddelelser og gåder, der indeholder et tavst sprog, der venter på, at blive afsløret. I den nære fremtid vil vi igen begynde, at forstå disse symboler & tegn. Vi vil lære, at udvikle vores telepatiske evner, som har slumret i lang tid nu. For at gøre det lettere for hinanden, at udvikle disse evner, vil det hjælpe, hvis man blot kan sende tanke-billeder af diverse symboler til hinanden, i stedet for hele sætninger. Men det kræver jo, at man ved hvad et symbol symboliserer. At kunne tolke og tyde et symbol, vil også fremme vores forståelse af vores drømme, som jo er vores underbevidsthed, der prøver, at fortælle os en historie om os selv. Og ikke bare det, ved at kunne tolke symboler, vil man få en ny kontakt til den ikke fysiske verden, som til stadighed gør brug af, at sende os tanke-symboler af enhver art. Der vil også opstå en indre glæde ved, at kunne tolke de mange hellige symboler der skjuler sig i alverdens gamle bygningsværker og monomenter og ikke mindst i gamle malerier eller i gamle hellige bøger, skriftruller og tarot-kort. De gamle skjulte budskaber vil løfte sine slør hvis du selv søger, at finde svar. Men dette kan være en lang proces der kræver indblik og kendskab til menneskets historie og universets opbygning. Det kræver, at man kan se dybt ind i sig selv og langt ud over sin egen næsetip. Man må være åben over for nye indtryk. Men ikke så åben, at man ikke selv tænker og filosoferer over, om det man får fremlagt, nu også kan passe. Der må være en rød tråd i det hele og helst en tråd der ikke har mere end to ender – en ende der hedder Yang & en ende der hedder Yin, for så befinder du dig på stien, hvor du kan finde balance & ligevægt og dermed harmoni i krop & sjæl!

Lige fra tidernes morgen har cirklen & dens energi haft stor betydning for menneskeheden. Cirklen var symbol på noget overjordisk & helligt, thi den var sat på Himlen om dagen, som en lysende & varm Sol & om natten i mørket, som en lysende Måne. Cirklen blev derfor tilbedt og æret på alle måder. Den blev tegnet på jorden, så man kunne trække dens hellige lyse & mørke energi ned i jordhøjde.

Men faktisk er Solen & Månen ligeså meget to store “Prikker” på Himlen, som de er cirkler. De er 2 prikker, der kan komme til syne på Himlen og forsvinde på Himlen – Ren Magi !

Derfor er Prikken & Cirklen de 2 allerførste første symboler vi kender til. Prikken eller Punktet, som opstod midt i intetheden!

Denne prik eller dette punkt, er symbol på selve Guddommen, der viser sig i en synlig verden. Ham som skabte på alle planer & i alle sfærer og som opbyggede sit univers gennem geometri & visdom!

Prikken er et symbol på liv, et skæringspunkt, et kraftpunkt, et energipunkt hvoraf alt kan udspringe, hvoraf alt kan skabes fra -og blive til. Det er et tegn på livskraften -den hellige energi, som får alt til at gro & vokse. Den er ren prana-energi, som giver liv & vitalitet. Prikken er en sort gnist, der indeholder alverdens energi og som kan antændes til en “Flamme”. En spirituel kraft, som gennemtrænger alle ting og som i oldtiden kaldte sig for Solmegin – en energi som lader sig afspejle igennem Solens kraft & energi-udstråling.

Forestil dig, at du sætter en sort prik på et papir med en blyant. Denne Prik er nu et skæringspunkt & udgangs-punkt, hvorfra Alt kan tegnes & blive til. Det er et energi-punkt der har forbindelse til alverdens dimensioner & som kan åbne “porte” ind til andre sfære!

Gennem skæringspunktet, kan man tegne uendelig linjer & streger i alle retninger.

Men Prikken kan også udvide sig og blive til små ringe, som bliver større & større, som ringe i vandet.

Hvis “Prikken” “tegnes” i luften, breder dens ringe sig ud i Himmel-Havet! -Det er cirkler af energi der kan skabe & blive til’ – Thi Cirklen er “Alfa & Omega”!

Måske virker det lidt defust det med, at “Prikken” opstod ud af intetheden og blev fysisk, men prøv at forestil dig dette:

Se for dig en Sorte Slange, som har lagt sig i en ring/cirkel, således at dens hovede slutter ved halen. Herefter begynder den, at spise sig selv, så “cirklen” svinder langsomt ind, for til sidst, at blive til en sort prik, -og for til aller sidst, at forsvinde i en mundfuld og et glimt ind i intetheden!

-Situationen set bagfra er så, at det første du ser, er en sort prik eller punkt der pludselig kommer til syne ud af den “blå luft”. Den kommer indefra i en retning, der normalt ikke findes i vores bevidsthed. Prikken opstod nemlig fra den ”indfoldede orden” eller sfære, som vi ikke lige kan se med vores blotte øje, men som alligevel er overalt omkring os. Nogen vil kalde denne verden for den “Ikke Fysiske Verden” – En verden fuld af alle mulige former for energi, som vi ikke kan se med vores fysiske øje, men som vores indre energi, kan gå i samklang med!

P.S (“Den sorte slange” ses også som metafor for “Livs-gnisten”/Kundalini-energien, der rejser sig fra “Det indre” & som bliver til “den dansene Kobra” med “Konge-kransen” om sit hovede!

Ud af denne energi-prik opstod ”Det guddommelige Øje”, thi øjet er jo cirklen med den sorte prik i centrum, det som sender sin udstråling ud og som ser ALT!

Prikken & Cirklen er således et symbol på, at Guddommen ser alt & ved alt lige fra begyndelsen, thi den er jo den første fysiske genstand der viste sig i den fysiske verden!

Tillige er cirklen et symbol på: ”Det 3 øje”, -på Glorien, -på Livets gang/hjul, -på Lys, -på Mørke, -på Beskyttelse, -på Helhed, -på Værdi, -på Kundskab, -på Sandhed, -på Visdom, -på Magi & på “Kronen på Værket” m.m!

Cirklen er derfor et utroligt helligt segl, der indeholder uendelig viden & visdom. Det er en magisk cirkel med en kraft & energi, som kan skabe alverdens ting!

Prikken som udsprang af intet, blev til en cirkel, og denne cirkel kan forvandle & fremkalde mere & mere energi – ja den kan bl.a. forvandle sig til 2 sider, en forside & en bagside. Den kan blive til en form for ”mønt” og derved opstår energi kaldet dualitet!

Dualiteten er den kraft eller energi der lovmæssig siger: ”For at der kan være balance & ligevægt i livet, så må der altid findes 2 ligeværdige sider af en sag”.

Dvs. Hvis der er Mørke, så må der også være Lys. Hvis der er Sandhed må der også være Falskhed. Hvis der er Glæde, må der også være Sorg. Hvis der er en Synlig Verden, så må der også være en Usynlig Verden. Hvis Guddommen er en Maskulin energi, må Guddommen også være en Feminin energi!

Denne dualitets-energi kaldes også for ”Yin & Yang” og er en meget kraftfuld energi. Yin & Yang energi findes altså i cirklens kraft!

Yang er den Lyse energi & Yin er den Mørke energi – som segl for Skyggesiden/Månen & for Lyset/Solen. Altså en sol-energi & en måne-energi, som indgår i “Livets Cirkel/Livets Hjul”!

 

 

YinYang_Tattoo_by_Fireblaze951

coloriage-yin-yang

yin-yang-large

Selve symbolet for “Livets Hjul” fremkommer når man optegner et kors inde i Cirklen. Da bliver cirklen til et hjul med eger, der kan kører rundt & rundt og sætte energi igang, som et kørende “Cykelhjul”. Og derved forstår vi, at cirklen både kan sende vandrette “vand-ringe” af energi ud i Universet, men også lodrette “kørende-ringe” af energi ud i universet!

Hvis vi vender tilbage til vores blyant-prik/skæringspunkt på papiret, vil vi se, at prikken også kan tegnes og forlænges/strækkes, så den breder sig ud til siderne eller opad & nedad. Prikken kan således starte tilblivelsen af den Lodrette streg & den Vandrette streg, som symboliserer dualiteten der kalder sig -det maskuline & det feminine princip.

Den lodrette streg står for Guddommens maskuline energi. Men den symboliserer også menneskets rygrad (hvor de 7 store Chakra-punkter ligger) – derved får den lodrette streg udseende som en fløjte. En fløjte, som er magisk når man puster i den – der opstår lyd, og med Lyd kom ”ORDET” –og det første ord var ”OM” Universets Lyd, hvilket er den lyd-energi, der skabte hele det fysiske Verdensrum!

Tillige symboliserer den lodrette streg: Stokken, Staven, Spydet m.m

Den vandrette streg, står for Guddommens feminine side, men også for dyrets rygrad. Dyrets rygrad ligger vandret og dens ”indre fløjte” spiller andre toner end menneskets. Det er en fløjte, som har forbindelse til frodighed & deva-riget. Denne fløjte kendes under navnet ”Pans Fløjte”, -en energi-fløjte, som ”vækker” Moder-Jord og får hende til at blomstre & skabe!

Den vandrette streg symboliserer også Pilen & Lansen m.m

Hvis man ligger de to linjer midt over hinanden, som et kors, vil deres skæringspunkt være der hvor ”prikken” opstod og hvorfra alt udspringer. Man ser nu, at de danner et lige-armet kors. Dette kors i sig selv indeholder ligeså meget visdom, som Cirklen gør og har bl.a. fået navne som: ”Det Koptiske Kors”, ”Det Græske Kors”, ”Malteserkorset” eller ”Ridderkorset”. Korset symboliserer overordnet alt, som er ligeværdig og som der kan deles i 4 lige store dele:

F.eks. ”De 4 Verdenshjørner” kaldet ”Øst – Syd –Vest & Nord”.

”De fire elementer” kaldet ”Luft – Vand – Ild & Jord”.

”De 4 årstider” kaldet ”Forår – Sommer – Efterår & Vinter”.

”De 4 døgn-tider” kaldet ”Morgen – Middag – Aften & Nat”.

”De 4 Ærkeengle” kaldet ”Mikael – Uriel – Gabriel & Rafael”. “De 4 tids-former kaldet “Fortid – Nutid – Fremtid – Væren”. osv.

Når dette kors “sættes” ind i cirklen opstår der herved ekstra symbolsk energi – bl.a kan det tolkes, at ud af “Den Ene” opstod der 4 ligeværdige værdier, der bygger & bærer Universet!

ang_2

e99bd0619e2916a96d8f1ad0a984775a

Disse 4 store engle, er Guddommens spaltning i fire lige store dele. De ”Fire” består af to maskuline energier & to feminine energier, thi ifølge dualitets-loven må der altid være ligevægt for, at danne balance. Guddommen selv bestod af en maskulin side & en feminin side og kan kaldes for ”Fader-Moderen”. Fader-Moder-energien lader sig spalte i 4 dele eller 4 energier hvoraf de to maskuline energier kaldes for Mikael & Rafael og de to feminine energier kaldes for Uriel & Gabriel”.

18131_387094650550_5035869_n

Men for, at komme tilbage til det lige-armede kors, så kendes det også under navne som: ”Sjælens Kors”, ”Det kardinale Kors”, som er den indviedes kors, og som symboliserer skabelsens mysterium og nedstigning af det guddommelige liv i manifestation. Eller det symboliserer sjælens mystiske død og genopstandelse. Det symboliserer ånd kontra materie, Himmel kontra Jord, ja alt, som kan sættes op imod hinanden og som er ligeværdig!

Leonardo_da_Vinci_025
Man ser nu, at ud af det ligearmede kors, kan ”Det hellige Gitter” opstå (++++####) –et gitter-værk, som fremkommer når alle de ligearmede kors sættes ved siden af hinanden både lodret & vandret. Dette gitterværk er fuld af lysende energi-skærings-punkter og ligger udfoldet over hele universet i en uendelighed, som et kæmpe koordinerings-net. Det har uendelige skæringspunkter, hvorfra den magiske skabelse kan opstå. Gitteret danner således uendelige firkanter, som symbolsk stor for firfoldighed ligesom det ligearmede kors gjorde det. Ud af Kvadratet optræder dimensionen, som giver dybde & perspektiv og der kan dannes ”Terninger”, som symboliserer ”De fem platoniske”, dvs. De fem regulære polygoner i geometrien, som kaldes for: Tetraederet, Kuben, Oktaederet, Dedekaederet & Ikosaederet. De findes i en bestemt rækkefølge, som svarer til de forskellige planer i Solsystemet. Hver polygon betegner de linjer hvorom kraften arbejder langs atomerne på de forskellige planer. Hvis vi sætter alle polygonerne sammen, får vi syv figurer frem, der igen svarer til antallet af planer i vort Solsystem. Terningen er dermed et symbol på, at Universet er bygget op omkring geometri. Hvis man forlænger terningens form, opstår ”Byggestenen” eller murstenen, som i sig selv er symbol på den guddommelige opbygning. For at kunne bygge et hus, må man anvende ”Hjørnestenen” eller bygge med ”De 4 Søjler”, som symbolsk rager op i uendeligheden, op mod Guddommens Trone. De fire søjler har fået æren i, at bærer Guddommens Baldakin. For disse ”Fire” er ikke bare ”En Søjle”, de er nemlig ”De Fire”, som har fået de guddommelige navne ”Mikael – Uriel – Gabriel & Rafael.
Som sagt udsprang Kvadratet af ”Det hellige Gitter”. Dette gitterværk vises symbolsk, som skakbrætstern eller som et Skakbræt. I sig indeholder dette segl, de maskuline & feminine kræfter alt efter feltets farve. De hvide felter er ”Fader-energien” (Yin) og de sorte felter er ”Moder-energien” kaldet Yang.
Skakbrættet består af 8×8 kvadrater i alt 64 kvadrater og er et symbol på, at hele Universet er bygget op på den måde. Hvis man deler tallet 64 op og siger 6+4 = 10 og igen deler tallet 10 i 1+0 = 1, ja så symboliserer det, at hele universet er opstået ud af EN’.
Når man tæller skakbrættets felter i yderkanten hele vejen rundt, får man 28 felter. Dette tal kan omregnes til 2+8 = 10 = 1, den energi der også symboliserer Fader-energien. Samtidig symboliserer tallet 28 Måne –og menstruationscyklussen på de 28 dage.
Tæller man nu det næste lag af felter indefra, får man 20 kvadrater, som kan omregnes til 2+0 = 2, og som står for Moder-energien. Det tredje lag felter giver 12 kvadrater, der betegner ”Dyrekredsens 12 stjernetegn”, de 12 kalender-måneder eller ”De 12 Hellige” i et hvert broderskab. Tallet 12 kan omregnes til 1+2 = 3 og som symboliserer ”Treenigheden” også kaldet Fader-Moder-Søn.
Det sidste lag af felter på skakbrættet giver 4 og symboliserer alt det firefoldige, som jeg beskrev på de foregående sider. De 4 felter er de inderste felter omkring Fader/Moderens Trone, her hvor de 4 søjler skyder op. I midten af Skakbrættet eller i midten af de fire søjler udspringer Prikken eller Punktet, skæringspunktet, som har dannet hele skakbrættet eller gitterværket. Fra dette magiske skæringspunkt udspringer ”Det guddommelige Træ” også kaldet ”Livets Træ”, træet hvis rødder spreder sig under skakbrættet og som symboliserer ”Underverden”. Træets stamme og krone breder sig op i uendeligheden og fra hver en lille del af Træet, udspringer der forskellige energi-former, forskellige eksistens-former, sjæle & væsner, ja ALT. Træets stamme er samtidig et symbol på menneskets rygrad. Rygraden, som holder sammen på hele vores opbygning og hvorigennem den kosmiske Sushumna nerve befinder sig.

320134_10150818213155551_765907573_n
På træets stamme befinder der sig 7 store energi-punkter, som har en særlig forbindelse til de 7 store energi -eller chakra-punkter, som befinder sig ved menneskets rygrad. Herved opstår der energimæssige ladninger, som man kan trække på hvis man er bevidst derom og som jeg vil komme tilbage til, når jeg beskriver hver af de 7 Chakraer.
Det sammenknyttede energi-mønster, er en lære i mange skjulte lag og hver skæringspunkt er en form for energi-port der kan åbne ind til nye lag. Skakbrættet er således symbol på positionsbestemmelser, opbygning og på hele ”Livets Spil”, der ligesom selve skakspillet bør spilles med visdom & kløgt, hvis man ikke vil sættes skakmat. Man må forstå, hvordan brikkerne kan flyttes på den optimale måde og det kræver årvågenhed, overblik & koncentration.

7d9f1abb9df462da4c5ff259e115c78b
Skak/Chess/Shatrani/Chaturanga var oprindelig et spil for Konger & Fyrster, thi de bar Kronen eller Ringen/Cirklen på hovedet – den Krone eller Ring der kunne åbne Universets uendelige felter, dimensioner & sfærer!

Christ-handing-keys-to-Saint-Peter

I ”Livets Spil” gælder det om, at finde alle ”Nøglerne”, så man kan låse de usynlige ”døre” eller skæringspunkter op og træde ind over dørtrinet eller målstregen.
I de kommende afsnit vil jeg bl.a. give bud på nogle af disse Hellige Nøgler, der åbner døre på det mentale plan og ind til “Visdommens Tempel” – Thi de som forstår sandheden bag universets mentale natur, er langt på vej til Mesterskab & Konge-kroning!

Pope-peter_pprubens

Før du går videre til de næste 7 afsnit som omhandler de 7 store Chakras, vil jeg blot sige som Rene’ Descartes (1596-1650)

at “Hvis du virkelig søger Sandheden, er det nødvendigt, at du mindst en’ gang i livet så vidt muligt tvivler på alt”!

 

Næste indlæg

Hej Verden!